Hills tápot az érzékeny kutyusoknak, cicáknak

Mit ehetnek különböző betegségek, érzékenységek esetén a kedvenceink? Hills tápot.

A hills táp megoldás lehet számos problémára, amivel korábban egyedül kellett szembenéznünk. Amikor a kutyánk beteg lesz, esetleg problémái adódnak, hajlamosak vagyunk vagy figyelmen kívül hagyni a problémáit, vagy teljes pánikba esve rohanni vele az állatorvoshoz. Pedig lehet, hogy sokszor egy egyszerű étrendváltoztatás is jó megoldás lehet a kutyánk vagy macskánk számára. Ebben segíthet bennünket a hills táp, amely számos problémában nyújt segítséget.

Mi az a hills táp és mire jó?

A hills tápok kifejezetten speciális kutyatápok, amelyek különleges étrendben részesülő kutyáknak készültek. Nem tudnék egyetlen olyan információt mondani, amely minden tápra igaz lenne, talán tényleg csak azt, hogy segít az adott problémában. Persze, mindenképpen egyeztessünk az állatorvosunkkal, mielőtt áttérnénk az étrendre, de gondoljunk csak bele, mennyit számíthat, hogyha már a gyökerénél megragadjuk a problémát. Az emésztőrendszeri problémák igazán gyakoriak mind az embereknél, mint az állatoknál. A macskánkkal sincs ez másképp, hiszen ezek a kedves kis állatok egyik fő tevékenysége a táplálkozás. Néha azonban balul sülnek el a dolgok és nincs két egyforma kutya, ahogy két egyforma ember sem. Ők is születhetnek rendellenességekkel, és bizony vannak érzékenységeik, allergiáik is. Hogyha valamilyen szokatlan dolgot tapasztalunk a kutyánk viselkedésén, érdemes megvizsgáltatni egy állatorvossal, mielőtt még baj lesz és esetleg a hills táppal megelőzhető lenne egy esetleges komolyabb baj vagy betegség. Ilyen például a vakaródzás, ami korábban nem volt tapasztalt. Lehet, hogy a macskánk bőrét allergiás kiütések borítják, mi pedig nem látjuk ezt a szőre alatt. Esetleg csak irritálja a bőrét, ami először tényleg csak egy kis vakaródzásnak tűnik, de minél tovább csinálja, annál nagyobb lehet a baj. Később sebek alakulhatnak ki, a kutyánk véres bőrrel fog a szabadban mászkálni, ezt pedig semelyik gazdi nem kívánja a kedvencének. Intő jel lehet még a kutya szőrének minőségi változása. Ha esetleg hullani kezd, jobban csomósodik, mint korábban vagy változik a vastagsága, tartása. Persze ez évszakoktól is függ, de semmiképpen ne hagyjuk figyelmen kívül ezt a jelet sem. Sajnos a kutyák nem képesek saját maguk elmondani, mijük fáj, így azt nekünk kell kiokoskodnunk. Akkor is figyeljünk oda, hogyha az étvágyukban vagy az ürítési szokásaikban tapasztalunk változást, illetve hogyha az egyébként hiperaktív kedvencünk most csak egykedvűen ül a sarokban és még a mi kedvünkért sem indulna meg játszani, akkor ott baj lehet. Ha pedig orvoshoz vittük a kedvencünket, akkor kérdezzük meg tőle is, hogy mely tápot ajánlja, létezik-e a problémának megfelelő hills táp, hiszen abban az esetben mindenképpen megéri majd egy nagyobb adagot beszereznünk.

De hol is szerezhetjük be a hills tápot?

Nos, mi sem egyszerűbb ennél, a hills táp kapható az interneten is. Be is linkelem az oldalt, ugyanis itt a legegyszerűbb hozzájutni. https://www.petnet.hu/gyarto/Hills-80. Ezen az oldalon találhatunk még számos olyan más terméket is, amelyek hasznosak lehetnek a kutyánk életében. Nem csak a hills tápot szerezhetjük be itt, hanem számos olyan dolgod és felszerelést is, amelyre még szükségünk lehet. Kutyaházat, játékokat, még a macskánknak is találhatunk itt hasonló dolgokat.

Hills kutyatáp minden kutyának

És hogy milyen problémákban segíthet rajtunk a hills táp? Nos, a teljesség igénye nélkül egy kis felsorolás. Találhatunk itt tápot a kedvencünknek, hogyha allergiás, ez a hypoallergén kutyatáp, illetve elhízás elleni tápot is, veseproblémákkal küzdő kutyák számára is megtalálhatjuk itt a segítséget. Pajzsmirigyproblémák esetén találhatunk itt még tápot, a hipertirodizmusban szenvedő macskák kezelésére, illetve számos egyéb probléma esetén fordulhatunk még az oldalhoz segítségért. Fontos azonban azzal is tisztában lenni, hogy ezek a tápok nem jelentenek a komoly problémákra teljes körű megoldást. Gondolok itt az olyan problémákra, amelyeket mindenképpen orvosnak kell látnia. Ilyen esetben is hasznos kiegészítője lehet a gyógyulásnak egy-egy táp, amely szerintem remek lehetőség arra, hogy ne csak külső segítséggel, hanem belülről is kezelve legyen a kutyánk vagy a macskánk. Ha pedig már beszereztük az első hills tápot a macskánk vagy a kutyánk számára, akkor nincs más hátra, mint hogy rá is szoktassuk őket erre a szuper kiegészítőre. Egy rendes táphoz képest ugyanis a hills táp olyan anyagokat és vitaminokat is tartalmazhat, amely máshol elhanyagolt. Legyen szó taurinról, L-karnitinról, A-vitaminról, D-vitaminról, Béta-karotinról és még sorolhatnám, a hill tápok között biztos fogunk olyan darabot találni, amely kifejezetten a mi kedvencünk számára az ideális választás. Ha bővebb információt szeretnénk kapni a kedvencünk vitamin-igényeiről, akkor ezen az oldalon szerencsével járhatunk, ugyanis ez a cikk éppen ezt a témát taglalja részletesebben: https://kutyabarathelyek.hu/hu/hirek/reszletek/kutyaink-vitaminszukseglete-szukseges-e-potolni/