Miért volt jó döntés a fürdőszoba szagelszívó?

Ezért vettünk fürdőszoba szagelszívót

Néhány hónapja már egy új házban élünk, azonban csak most jutottunk el egy nagyon fontos változtatásig a berendezést illetően. Egy ismerőst hívtunk át magunkhoz, aki ért a belső építészethez, ezzel is foglalkozik, ő pedig amikor meglátta a fürdőszobánkat, csak felsóhajtott. Mivel a helyiség meglehetősen kicsi, ezért azt mondta, mindenképpen szereljünk fel egy fürdőszoba szagelszívót, mert ha így hagyjuk a helyiséget, ahogyan volt, akkor még sok gondunk lehet belőle. Ugyanis a kis helyiségben ugye az ember fürdök, hajat mos, állandóan nedvességnek van kitéve, ráadásul sokszor meleg párának is. Ez pedig melegágya annak, hogy a penészedés meginduljon. Ha pedig egyszer ez megtörténik, akkor utána szinte megállíthatatlan, egészségtelen és nem higiénikus, arról nem is beszélve, hogy esztétikailag lerontja az egész helyiséget. Úgyhogy mindenképpen be akartunk szereltetni egy fürdőszoba szagelszívót, mert szeretnénk minél igényesebbek lenni a környezetünkre. Ha pedig már belevágtunk a dologba, megcsináltuk egyszerre a fürdőszobát és a WC-t is, hiszen ez utóbbi is egy aprócska helyiség.  A fürdőszoba szagelszívó tehát nem csak a fürdőben lehet segítségünkre, hanem bármilyen más aprócska helyiségben is, aminek a szellőzése nem oldható meg megfelelően. Ha pedig ez a helyzet, az tényleg komoly problémákat okozhat, így érdemes beszerelni egy szagelszívót.

A fürdőszoba szagelszívó beszerzése

Mi egy szuper oldalt választottunk az ismerős ajánlására, ahol számos termék közül tudtunk választani. Természetesen az sem volt mindegy, hogy milyen fajtát választunk. Léteznek ugyanis elszívó és csöves megoldású fürdőszoba ventilátorok is. A csőventilátor inkább nagyobb helyiségekhez, tárolóházakhoz igazán jó megoldás, így nekünk értelemszerűen nem erre volt szükségünk. Ami pedig a ház elosztását illeti, mi mindenképpen jól jártunk, mert mind a fürdőszoba, mind a WC hátsó fala a szabadtérbe nyílik, így nem kellett az elvezetés miatt izgulnunk. Természetesen az sem lehetetlen feladat, azonban így sokkal egyszerűbb dolgunk volt az egész fürdőszoba szagelszívó beszerelésével. Miután megtaláltuk a megfelelő darabot, meg is rendeltük ezen az oldalon: https://ledguru.hu/villanyszereles/ventilatorok-214. Mielőtt kiszállították volna, mi már elkezdtük a fal lyukasztását, hiszen a pontos termékleírásnak köszönhetően már előre tudtuk, hogy milyen paraméterek alapján kell dolgoznunk. Mire pedig megérkezett a fürdőszoba szagelszívó, már csak be kellett raknunk a falba azt.

Miért volt előnyös fürdőszoba ventilátort választanunk?

Nos, számos előnye volt a fürdőszoba ventilátor beszerelésének. A levegő minősége még érzésre is sokat javult. A legnagyobb előnye azonban az volt, hogy megelőztünk egy olyan problémát, aminek a helyreállítása sokkal nagyobb erőfeszítésbe került volna, mint a jelenlegi egyszerű fürdőszoba radiátor beszerelése. Nekem megérte, egy kicsit büszke is vagyok, hogy ilyen felnőttesen és éretten tudtunk kezelni egy dolgot, megkönnyítve ezzel a saját életünket. Hiszen megelőzni mindig jobb, mint helyrehozni. Úgyhogy a penészedéstől már nem kell tartanunk sem a WC-ben, sem a fürdőszobában.

Mire figyeljünk oda a fürdőszoba ventilátor kiválasztásakor?

Nekünk persze az ismerős volt a segítségünkre a dologban, de aki egyedül áll neki a nagy feladatnak, annak azért én is szolgálnék pár elcsípett ötlettel. Ilyen például a szobának a légcsere igénye óránként, amit mondjuk mi annyira talán nem tudunk kiszámolni, de szakértő segítséggel természetesen már jobban járhatunk. Ez persze annyira nem létfontosságú, hogy egy erős tipp ne legyen elég hozzá, azonban a levegő minősége már fogósabb kérdés lehet. Viszont azt biztosan tudjuk azért, hogy pont a fürdőszobában magasabb hőmérséklettel kell számolnunk a fürdőzés miatt, úgyhogy már ezt a pontot is kipipálhatjuk.

Mennyi ideig jó a fürdőszoba ventilátor?

Nincs neki szabatossági ideje. Nálunk egyelőre szuperül szeparál, de persze mi még csak most szereltük be, úgyhogy ez nem éppen mérvadó. Ami viszont az ismerősünket illeti, ő azt mondta, várhatóan éveken át problémamentesen használhatjuk majd ezeket a kis szerkezeteket, úgyhogy én nagyon bízok benne, hogy ez így is lesz. Ha pedig néhány évnél is tovább bírnák, csak még jobban örülnénk természetesen.

Egyébként már most lehet érezni a különbséget a helyiségekben, a levegő sokkal jobb és tisztább lett, miután felszereltük a fürdőszoba ventilátort, úgyhogy én nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel, szerintem kár lett volna kihagyni ezt a lehetőséget, hiszen tényleg egy olyan problémát előztünk meg vele, amihez nem kellett sem sok pénzt befektetnünk, és még sok energiát sem vett igénybe. Azt ajánlom mindenki másnak is, ne várjanak, amíg megtörténik a baj, mert néhány év múlva sokkal nagyobb lehet a probléma, mint az, hogy most egy fürdőszoba ventilátor beszerelésre kerüljön.

Ha pedig a fürdőszobában előforduló penészről szeretnénk többet megtudni, arra is van megoldás: https://gepesznelkul.blog.hu/2018/05/07/minden_furdoszoba_atka_a_penesz.