Miért a Ravak csaptelep lett az igazi?

Bemutatkozik a Ravak csaptelep gyártója

A Ravak csaptelep gyártója természetesen a Ravak maga. Az azonban a név alapján már nem olyan egyértelmű, hogy valójában egy cseh cégről van szó. Sok más nagy név mellett viszont meglepő, hogy a Ravak még csak harminc éve van a piacon, és már milyen hírnévre tett szert! 1991-ben alapította együttes erővel a Kreysa és Vařeka család, és mivel ez azért még történelmi viszonylatban nem áthidalhatatlan messzeség, az sem meglepő, hogy ugyanezen családok maradtak a mai napig a vállalat aktív vezetői. Ezt mellesleg nem is rossz látni, nem mindent vásárol fel egy multi, ami sikeres.

Kezdetben a cég zuhanykabinokra, kádakra szakosodott, aztán elérkezett az idő, és a fürdőszobai berendezések, illetve kiegészítők piacán saját fejlesztéseik, szabadalmaik között megjelent a Ravak csaptelep is. Napjainkban termékeik közt akad zuhanykabin és ajtó, zuhanytálca, padlóösszefolyó, zuhanyfolyóka, természetesen kádak és kádparavánok, nem maradhatnak ki a mosdók, fürdőszoba bútorok, de a szaniter kerámiák és kiegészítőik sem, nem utolsó sorban pedig kínálnak csaptelepet és hozzájuk tartozó kiegészítőket.

A Ravak csaptelepek legismertebb modelljei

A Ravak csaptelep, mint általában a cég termékei, nem csak funkcionális, de megbízható, és dizájnos tervezések. Nem véletlen, hogy a cég designerei – Krystof Nosal és Achim Storz – mellett a Ravak termékek rendszeresen megméretik magukat különféle nemzeti és nemzetközi versenyeken. Ennek köszönhetően csak úgy sorakoznak a Ravak virtuális polcán a különféle díjak: RedDot Design Award, IF design Award, Top Design Award, Elle Deco Award és Good Design Award. Nem véletlen, ha termékeik világszerte népszerűek.

1. Ravak classic csaptelep

A Raval classic sorozat elemei azok, amikkel tudtunkon kívül valószínűleg már találkoztunk egy-egy elegánsabb hotelben, vagy wellness szolgáltatónál. A Ravak csaptelepek közül ugyanis ez az egyik legelterjedtebb, illetve széles a választéka is. Találunk a Classic családban mosdó-, kád-, zuhany-, bidé-, falba süllyesztett-, sőt, konyhai csaptelepeket is.

Ez egyrészt azért jó, mert tuti megtaláljuk, amire szükségünk van, de a széles választék előnye az is, hogy a Ravak csaptelep modellek egymással harmonizáló környezetet alakítanak ki a fürdőben. A formák, vonalak kecsesek, minimalistának is mondhatnánk. A kifinomultságot a fogantyú sík felső felülete sugallja, amely visszaidézi a környező tárgyak vízszintes vonalait is, mint a peremek, pultok.

2. Ravak chrome csaptelep

A Ravak chrome mosdó csaptelep, de bidé-, kád-, zuhany-, mosogató-, és falba süllyesztett csaptelepként is kidolgozott modellel áll rendelkezésre. A minimalizmus ennél a Ravak csaptelepnél a lekerekített szélekben nyilvánul meg. A műszaki egyediség leginkább a kád csaptelepnél szembetűnő, ahol egy behajtható kifolyóval szabályozhatjuk, merre is folyjon a víz. Nem véletlenül kapott a termékcsalád jelölést a Czech Grand Design díjra.

3. Termosztátos Ravak csaptelep

A Ravak termosztátos zuhany csaptelep kínálatot is ajánl, ami nagy öröm ennek a megoldásnak a kedvelői közt. Nem csak, hogy van termosztátos csaptelep, de még választék is van belőle, ráadásul magyar forgalmazónál is elérhető, mint a Ventil webáruház: https://www.ventil.hu/ravak-csaptelep/! Azoknak, akik még nem ismerkedtek meg ezzel a funkcióval: a termosztátos csaptelepen állítható fokban a hőmérséklet és ezt meg is jegyzi a rendszer. Ha megnyitod a csapot, a korábban megadott hőmérsékleten kezd el jönni azonnal. Előny tehát, hogy nem fogod leforrázni magad, nem kell 10 percig „keresgélni”, hogy hogy is szeretnéd. Ezáltal gyerekbarát, gazdaságosabb a vízhasználat terén és még környezetkímélő is.

Ravak 10°

A futurisztikus nevű termékcsalád közös jellemzője a , melyek közül legkeresettebb mégiscsak a Ravak 10 kádcsaptelep. Kádcsaptelepről kiemelten még nem esett szó a Ravak csaptelepek felsorolásában, így említsük is meg a köztük legnépszerűbbet, a Ravak 10° kádcsaptelep modelljét. Egy letisztult, hivalkodásmentesen elegáns dizájnról van szó, amit aszimmetriája tesz különlegesség. Egymáshoz képest ferde felületek és tükröződésmentes felületek jellemzik a kialakítást, de a praktikusság sem szorul háttérbe. A termék harminc éves élettartam teszten esett át sikeresen, és ahogy a többi termék is, ez a Ravak csaptelep is öt év garanciára jogosult.

A Ravak csaptelep lett az én választásom is

Nem túl hagyományos ötlet, de mi szüleimmel kezdtünk közös építkezésbe. Két lakrész, két külön bejárat, de legalább közel vagyunk. Szerencsére szüleim nem az a túlságosan ránk akaszkodó típusú szülőpár, úgyhogy be mertük vállalni a „papucstávolságot”. Így viszont tudnak segíteni a gyerekkel, ha elfogyott a cukor, nincs otthon hagyma, és persze mi is később könnyebben szemmel tarthatjuk őket. Úgyhogy az építkezés közös volt, nem mondom, hogy egyszerűen ment, de egy építkezés eleve nem egyszerű. A lakrészeket már magunk rendeztük be, külön büdzsé szerint, és a fürdőszoba volt az, ahol kicsit elszaladt a design érzékemmel a ló. Úgyhogy minden letisztult és elegáns lett, ehhez pedig a Ravak csaptelep passzolt leginkább. Gyönyörű lett! Az összes látogatónak mutogatni fogom az elkövetkező években J