Vész esetére ügyvéd kerestetik

Ügyvéd

Egy elég komoly jogi procedúra közepén találtuk magunkat többedmagammal egy társasház lakójaként. A közös képviselő ugyanis eltűnt több millió forinttal, amelyet az elmúlt egy év során fizettünk be, és ráadásul nem is fizette be belőlük a közüzemi számlákat. Így a társasház lakói úgy döntöttek, hogy egy ügyvéd segítségére lesz szükségünk, aki képviselni fog minket ebben a kacifántos ügyben.

Ügyvéd segítsége

Közösen eldöntöttük, hogy én leszek az az ember, aki ennek utánajár és próbál egy olyan ügyvéd szolgáltatását igénybe venni, aki kimondottan ilyen ügyekkel foglalkozik és lehetőség szerint profi a szakmájában. Ehhez felmentem egy jogász barátomhoz, hogy segítsen egy ilyen ügyvéd megtalálásában illetve javasoljon valamilyen fórumot, ahol ezeknek utána lehet járni.

Ügyvéd a web révén

Kért két napot és azután a következőket javasolta. Létezik egy új weboldal, az ugyvedajanlo.hu ahol számos ügycsoportban lehet ügyvédeket keresgélni, de nemcsak ám értelmetlenül és vakon tapogatózva. Az oldal készítői úgy készítették el a honlapjukat, hogy ott az embereknek, konkrétabban korábbi ügyfeleknek nyílik lehetőségük az ügyvéd minősítésére, akár úgy hogy minimálisan moderálják csak ezeket.

Felmentem ere az oldalra és meglepődtem, hogy micsoda merítés van a jogászokból és a különféle ügycsoportokból. Szerencsémre volt két hangzatos esemény, amelyet kiveséztek az oldalon, ügyvéd árak nélkül, és amelyben két olyan ügyvéd is részt vett, akikkel érdemesnek tartottam felvenni a kapcsolatot. Elmentettem a számukat és egyesével felhívtam őket. Amikor személyesen találkoztam mind a kettejükkel nagyon gyorsan el tudtam dönteni, hogy a mi ügyünkben melyikük tudna minket a lehető leghatékonyabban képviselni.

Amikor a kiválasztott ügyvéd számára részletesen beszámoltam a társasházunkban történtekről, akkor elmondta, hogy sajnos az ügyünk egyáltalán nem egyedi, csak annyiban szoktak az ügyek különbözni, hogy az ember aki elsikkasztotta a pénzünket, az még megvan-e vagy esetleg eltűnt, illetve a másik kérdés, hogy a pénz még nyomokban vagy akár teljesen fellelhető-e. Megnyugtatott az a elképesztő profizmusa és szakértelme, amivel gyakorlatilag „kilóra megvett” és másnapra el is készítettem a jelentésem a társasház lakói felé.

Ők egyöntetűen amellett voltak, hogy válasszuk ki ezt a jogászt a képviseletünkre és kezdje el minél előbb a munkát, a pénzünk biztonsága érdekében. Következő napokban megszerveztem a helyszínre egy találkozót a jogásszal és ott helyben alá is írtuk vele a szerződést. Szerencsére úgy nézett ki, hogy a közös képviselő amint meghallotta, hogy kit fogadtunk fel ellene, észhez tért, és igaz hogy hiányzott a pénzből, de a 90%-a még megvolt és belátta, jobb inkább gyorsan befizetni a pénzt a közmű szolgáltatóknak és pótolta a saját pénzéből azt a 10%-ot, minthogy egy hosszú, szinte biztos, hogy vesztes per elébe menjen. És még azt is vállalta, hogy az ügyvédnek is kifizeti a még csekély munkadíját.