Kutya eladó, avagy hogyan sikerült eladnunk a kis husky kölykeinket?

Kutya eladó avagy, hogyan adj el 5 husky kölyköt

Őszintén szólva nem igazán volt még alkalmam arra, hogy olyan jellegű bevetésben legyen részem, hogy kutya eladó platformon hirdessem a kis kutyusaimat. Természetesen ez egy elképesztően érdekes történet, ugyanis nem úgy terveztük, hogy szaporítjuk a kis kutyusunkat, hiszen igazából ez abszolút nem szerepelt a tervünkben, viszont egy olyan gyönyörű husky hím kutyussal ismerkedtünk meg, amitől úgy gondoltuk, hogy akár még fajtisztaként is szaporíthatjuk tovább a kutyusunkat. Természetesen álmunkban sem gondoltunk volna, hogy olyan szerencsénk lesz, hogy egy hím gyönyörű fajtiszta husky-t fogunk találni. Egyébként érdekes módon abszolút jól alakult minden, hiszen szerencsénkre így fajtiszta kutyusokként tudtuk eladni a kis újszülött husky-kat.

Egyébként így utólag nyilvánvalóan megérte anyagilag, szaporítani a kis jószágokat. Viszont emellett úgy gondolom, hogy abban, amikor benne voltunk a vemhesség időszakában, viszonylag nehéz volt ezt az időszakot átvészelni, viszont mindemellett természetesen elképesztően nehéz volt végigvinni ezt a vemhességet, így nem is igazán ajánlom ezt másoknak, akik nincsenek erre felkészülve. A mi esetünkben természetesen az volt nagyon nagy szerencse, hogy a hím kutyus gazdijai abszolút képesek voltak tulajdonképpen az égész szülést és a vemhességi szakaszt véghezvinni hiszen, mint kiderült már jóval tapasztaltabbak voltak, mint mi, akiknek nem hogy az első vemhességük volt, hanem az első kutyájuk is. Számunkra az egész folyamat nagyon idegen volt és némiképp ijesztő is, hiszen nem is tudtuk bizonyos helyzeteket, hogyan kezelni, hiszen ez mind teljesen újszerű volt és amennyiben nem lett volna ott tapasztalt szakember akkor biztosan komoly bajban lettünk volna, sőt valószínűleg be sem vállaltuk volna az egész folyamatot, viszont így azért jóval egyszerűbb volt.

Kutya eladó, avagy a hogyan adjunk el fajtiszta kiskutyákat?

Úgy gondolom, hogy maga a vemhesség időszaka a legnehezebb, hiszen abszolúte komoly problémákkal meg rendellenességekkel járhat. Viszont az utána levő időszak sem feltétlen a legegyszerűbb dolog, hiszen akkor következik a kutya eladó mizéria. Ráadásul, miután fajtiszta kutyákról beszélünk így jóformán nehezebb is volt az eladó kutyákat hirdetni illetve valós áron eladni, úgy, hogy ugye mi nyilván nem vagyunk tenyésztők.

Szerencsénkre nem is erről volt szó, hiszen az ismerőseink, akikkel közösen lettünk újdonsült kölyökkutya gazdik, viszonylag otthon voltak a témában így tulajdonképpen nem sok feladatunk volt az eladó kutyák értékesítését illetően. Miután nem vagyunk hivatásos tenyésztőnk, így tulajdonképpen abszolút meg sem fordult a fejünkbe az, hogy olyan komoly árakkal hirdessük a kis kölyök huskyt, mint a hivatásos tenyésztők, de mégis miután abszolút fajtiszta kölyökkutyákról beszélünk, így egyértelműen magas árakban gondolkodtunk, hiszen nem csupán fajtiszta kiskutyákról beszéltünk, hanem igen értékes fajokról, hiszen a husky önmagában talán a legértékesebb kutyák között van. Így egyértelmű volt számunkra, hogy komolyabb összegért adjuk el a kutyusainkat. Így elkezdtük több profilon hirdetni a kutyusokat, nyilván valamivel a szakszerű tenyésztőknél árult áron. Miután a husky mostanában igen népszerű fajta, így próbáltuk a hirdetéseket úgy feladni, hogy azt a célközönséget célozzuk meg, ami igazán érdeklődik az adott kutyafajták iránt. Így kifejezetten olyan jellegű oldalakat céloztunk meg, illetve olyan hirdetéseket kerestünk meg ahol huskykat keresnek vagy árulnak. Illetve ezen felül ismerősöket is körbe kérdeztünk és még facebbokon is hirdettük a jószágokat, úgy hogy kértük is az ismerősöket, hogy osszák meg a kutyusokat.

Ha a kutya eladó az állatorvos is segíthet tippekkel

Illetve ami végül a lehető legjobb ötletnek bizonyult, hogy megkértük az állatorvosunkat, hogy hadd hirdethessük az eladó kutyákat a rendelőjében. Természetesen, mint az előbbiekben is említettem végül ez bizonyult a legjobb ötletnek, ugyanis az állatorvosnál feladott hirdetésre reagálva keresett meg egy kedves érdeklődő, hogy nem csak egy, hanem két kölyökkutya és érdekelné és méghozzá igen komoly összeget lenne képes érte oda adni. Annyira megörültünk annak, hogy az eladó kutyák végre gazdára találtak, hogy rögtön nagyon boldogok lettünk, hiszen tulajdonképpen már kicsit kétségbe is estünk, hogy a facebook illetve internetes hirdetésünk nem igazán volt a legjobb ötlet, és valószínűleg ha azon múlt volna, nem is találtak volna az eladó kutyák gazdára. De hála az állatorvosnál feladott hirdetések gazdira találtak az eladó kutyák.