Hogyan is működik a könnyített adózási forma?

Kata adózás 2018

Aki szeretne többet megtudni arról, hogy miként is fognak változni az adózási szabályok a 2018-as esztendőben, annak számos lehetősége van. Egyrészt tájékozódhat ezekről a NAV hivatalos honlapján esetleg tanácsot kér a könyvelőjétől vagy megnézi a kata adózás 2018 tanácsadó oldalak valamelyikét. Hiszen arra vonatkozó tanácsokat nem tudok én ebbe a cikkbe belesűríteni, hogy mindenki érdeklődését és kíváncsiságát kielégítsem.

Kata adózás 2018 könnyebbségei

Amikor elkezdtem tanulmányozni az adózásokról szóló oldalakat és próbáltam minél jobban és mélyebben beleásni magamat ebbe a témába, akkor találtam meg a katasleszek.hu oldalt, ahol többek között a kata adózás 2018 irányelvei is megtalálhatóak, egy olyan oktató anyag formájában, ahonnan minden kis- és középvállalkozó számára egyértelműen kiolvashatók és megtanulhatók ezek az új rendelkezések.

Kata adózás 2018 új szabályai

 

Először is szögezzünk le valamit. Én egy hatalmas multi megbízásából teszem a dolgom és írok nagyon sok témában összefoglaló elemzéseket vagy értekezéseket. Nem vagyok isteni gazából semmilyen témának a tökéletes szakértője, de természetesen minden esetben igyekszem mélyen beleásni magam az adott területbe, és megtanulni minden apró részletét mielőtt megszületik egy ilyen cikk, mint például a kata adózás 2018 újdonságai.

Ez az a terület, amely eléggé távol áll tőlem, megmondom őszintén, de azért a közgazdász végzettségem miatt gyorsabban tudtam felfogni a dolgokat, mintha mondjuk agrártudománnyal foglalkoztam volna korábban. A katasleszek.hu oldal, gyakorlatilag úgy készült el, hogy adózási szakértők állítottak össze egy olyan szakmai videó oktató csomagot, amely révén a teljesen amatőrök és hozzá nem értők is szinte könnyedén el tudják sajátítani a KATA adózás 2018 módját és mibenlétét. Nem kell hozzá pénzügyi mágusnak lenni, vagy éppen közgazdaságtudomány doktorának, hogy megértsék a lényeget, hiszen pont ebből a célból lett úgy összeállítva a képzése anyag, hogy bárki megérthesse.

Legyen egy kismama, vagy éppen egy végzős egyetemista vagy kezdő vállalkozó, mindenki számára hihetetlenül alapos és fontos információkat tartalmaz az oktatási anyag. Ezt természetesen onnan tudom, hogy én magam is letöltöttem az oktatási anyagukat és elsajátítottam a kata adózás 2018 évre vonatkozó változásait és újdonságait, és gyakorlatilag elmondhatom magamról, hogy mostantól a kisujjamban minden alapvető információ. Ha elhagynám ezt a multit, ahol jelenleg dolgozom – na erre szinte semmi esély sincsen, hiszen imádok itt dolgozni – akkor már semmi nehézséget nem okozna az, hogy saját magam intézzem a könyvelésemet és a kata adózás 2018 szabályai szerint végezzem a tevékenységemet.

De így marad egyelőre az, hogy minél többet posztoljak és írjak erről a témáról, ami nemcsak azért érdekel, mert a főnököm rám osztotta ezt a feladatot, hanem tényleg megszerettem az adózással kapcsolatos témákat és cikkeket.