A+ R A-

Szennyvízberuházás – nyitórendezvény

Értékelés:
(0 szavazat)
Forrás: szentlorinckata.hu Forrás: szentlorinckata.hu

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Ünnepélyes keretek között, 2013. március 21-én letették a „Tápió menti régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása” elnevezésű projekt “alapcsövét” Tápiószentmártonban.
A csatornahálózat építési munkáinak szimbolikus megkezdését jelentő ünnepségen részt vett Dr. Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, a Tápió-vidék településeinek polgármesterei, képviselői, a térség országgyűlési képviselői, a víziközmű társulat küldöttei, a csatornahálózat építést végző cégek vezetői és képviselői. A meghívottak létszáma elérte a 320 főt.

Az Európai Bizottság 2011. április 14-i ülésén döntött a „Tápió menti régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása” elnevezésű KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0021 azonosító számú  nagyprojekt  jóváhagyásáról,  melynek  eredményeképpen  20  településen  (Bénye, Farmos, Jászfelsőszentgyörgy, Káva, Kóka, Mende, Nagykáta, Pánd, Sülysáp, Szentlőrinckáta, Szentmártonkáta, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tóalmás, Újszilvás, Úri) kiépül a csatornahálózat. Ezen kívül 4 szennyvíztisztító telep létesül (Szentlőrinckáta, Sülysáp, Tápiószentmárton, Tápiószele) a nagykátai szennyvíztisztító telep kapacitása bővítésre kerül, illetve épül még egy központi komposztáló telep Nagykátán.

A Tápiómenti Területfejlesztési Társulás beruházása esetén a 31 milliárd forintot meghaladó összköltségéből 24,3 milliárd forint az Európai Unió és a Magyar Állam támogatása.

Kocsi János a Társulás elnöke, Nagykáta város polgármestere szimbolikusan átadta a munkaterületet a kivitelezőknek. Lázár János államtitkár beszédében kiemelte, hogy a Tápió- vidéken  zajlik  jelenleg  Magyarország legnagyobb szennyvízprojektje. A  Kormány  részéről kiemelt beruházásként kezelik a fejlesztést. Czerván György államtitkár, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy végre elindult ez a várva-várt beruházás. Kovács Norbert a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás projektigazgatója tájékoztatta az  egybegyűlteket az előkészítő és a kiviteli munkákról. A kivitelezők a tavasz folyamán minden területen el kívánják kezdeni  a  csatornaépítést.  A  kivitelezés  idejére  türelmet  és  megértést  kérnek  minden érintettől.

Az építkezés egésze előre láthatólag 24 hónapot vesz igénybe, a projekt teljes befejezése 2015 nyarán várható.
Tápió PR

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Gazdasági hírek

Sport hírek

Szórakozás

Baleset - Bűncselekmény

Szépség és egészség

Turizmus

Környezet

Civil sarok

Bejelentkezés

Regisztráció

*
*
*
*
*

Fields marked with an asterisk (*) are required.